DAILY NEWS Feb 25, 2013 2:28 PM - 0 comments

Case study in white - by H2o Architectes

TEXT SIZE bigger text smaller text
2013-02-25

Paris-based firm h2o Architects was challenged – by client Hypernuit - to develop an office space for five desks, meeting room and shared facilities.

Context

Hypernuit is an agency employing different people as artistic directors, graphic designers and workers in public relations. It occupies the ground floor of a building of flats, behind a large window looking out onto the street. 

The refurbishment project...

...had to reflect the dynamic and innovative spirit of the agency with a serene and contemporary space. It also had to include a maximum of shelving for storage, the creation of exhibition walls for the display of photography shows. The schedule for the building works was very tight. 

The result

h2o architectes created for these offices a sort of indoor landscape, thanks to a play with blocks. These volumes of varied form and size constitute the living space for each person working there. Their adjunction and combination help compose the furniture, the desks, the separation and exhibition walls, the coffers etc. The different parts were made in a workshop to save time on the building-site. The unitary treatment of the floor and of the furniture responds to the demand of a serene atmosphere.  The space is enlivened by the white colour of the thickness of the different blocks and of course by the books and objects brought by each user. Each desk benefits from both openness towards the shared space and a more private area which can be modeled by a play with void and volume.  

Photos

h2o architectes created for these offices a sort of indoor landscape, thanks to a play with blocks. Photo by Julien Attard
Larger photo & full caption

File size: 39.1 KB (1024px X 681px)
Caption: h2o architectes created for these offices a sort of ind...
The space is enlivened by the white colour of the thickness of the different blocks and of course by the books and objects brought by each user. Photo by Julien Attard
Larger photo & full caption

File size: 30.5 KB (509px X 768px)
Caption: The space is enlivened by the white colour of the thick...


Horizontal ruler
Horizontal Ruler

Post A Comment

Disclaimer
Note: By submitting your comments you acknowledge that Canadian Interiors has the right to reproduce, broadcast and publicize those comments or any part thereof in any manner whatsoever. Please note that due to the volume of e-mails we receive, not all comments will be published and those that are published will not be edited. However, all will be carefully read, considered and appreciated.

Your Name (this will appear with your post) *

Email Address (will not be published) *

Comments *



* mandatory fields