DAILY NEWS Dec 18, 2012 10:57 AM - 0 comments

Where there's a Perkins+Will Canada, there's a way

TEXT SIZE bigger text smaller text
2012-12-18

The Toronto-based studio of Perkins+Will Canada has been honoured with a prestigious International Interior Design Association Global Excellence Award for its University of Toronto Mississauga Instructional Centre. The Instructional Centre won Best of Category for cultural, institutional and educational projects. The award will be granted at a ceremony in Paris, France on Jan. 19, 2013, at the Maison & Objet trade show.

The Instructional Centre demonstrates the University of Toronto Mississauga’s commitment to strengthening the educational experience with inspirational and sustainable architecture. The building is distinguished by its cohesive green and black copper, that integrates the building with its green surroundings and poetically echoes the gradual evolution of the educational experience. Pathways and informal lounges ease student flow through building and connect the students with campus life. The building includes photovoltaic panels as sunshades and green roofs planted with indigenous meadow grasses, expressing the university’s commitment to sustainable initiatives.

This is the fourth honour for the Instructional Centre. In 2011, the project was presented with the Mississauga Urban Design Award of Excellence. This year it received a North American Copper in Architecture Award, an Interior Design Award in the IIDA’s Design Competition and an honoree award in Interior Design Magazine’s Best of Year Awards.

For more information about Perkins+Will Canada: www.perkinswill.ca

Photos

The building is distinguished by its cohesive green and black copper, that integrates the building with its green surroundings and poetically echoes the gradual evolution of the educational experience. Photo by Ben Rahn / A-Frame Photography
Larger photo & full caption

File size: 90.9 KB (1024px X 514px)
Caption: The building is distinguished by its cohesive green and...
The building includes photovoltaic panels as sunshades and green roofs planted with indigenous meadow grasses, expressing the university's commitment to sustainable initiatives. Photo by James Brittain
Larger photo & full caption

File size: 271.2 KB (850px X 638px)
Caption: The building includes photovoltaic panels as sunshades ...


Horizontal ruler
Horizontal Ruler

Post A Comment

Disclaimer
Note: By submitting your comments you acknowledge that Canadian Interiors has the right to reproduce, broadcast and publicize those comments or any part thereof in any manner whatsoever. Please note that due to the volume of e-mails we receive, not all comments will be published and those that are published will not be edited. However, all will be carefully read, considered and appreciated.

Your Name (this will appear with your post) *

Email Address (will not be published) *

Comments *



* mandatory fields