Chat with us, powered by LiveChat

Le Studio, Québec City

Hatem+D / Étienne Bernier Architecture, Québec City

Photography: Dave Tremblay

Carved out of the ground floor of Grand Théâtre de Québec, Le Studio is a new venue dedicated to digital and stage art. Immediately noticeable from the outside, the colour red dominates one of two zones, where the bar and stage are located. Here, fluid textures and shapes are on display with velvet draperies, curved furniture and the unmissable custom-designed linear light fixtures, designed with a nod to the rhythm of bulbs surrounding mirrors in performers’ dressing rooms. In stark contrast to the sensual riot of red, the second zone is sheathed in black and acts as a blank canvas for both the art and the patrons themselves. To avoid distractions, technical systems are cleverly concealed and can be brought in as necessary on a floor-mounted track system.

X