Canadian Interiors
Best of Canada Winner

OMERS

Office

 Facebook LinkedIn


The new office for the Ontario Municipal Employees Retirement System, the giant pension fund known as OMERS, integrates the different working styles of 1,500 employees who had previously worked in separate locations. The planning strategy increased density and reduced private offices. By providing a range of solutions, from acoustical sound masking to increasing the variety of work settings, employees benefit from that sense of belonging to a closely knit group that an open plan provides without losing access to private spaces when the necessity arises. Introducing a single centralized reception desk—delineated above by a boogie-woogie of lighting troughs and below by a herringbone parquet flooring sector—and conference centre to serve the office’s three storeys fosters chance encounters and collision points between the business units, further augmenting corporate esprit de corps.

Firm

figure3

Location

Toronto

Credits

Photography: Ben Rahn/A-Frame

Suppliers

Carpet: Interface
Electrified Film: Smart Film Glass
Flooring: Bolon
Laminate: Formica; Wilsonart
Millwork: AllWood
Paint: Sherwin Williams
Seating: Garcia Rep Group; Tusch
Solid Surface: Caesarstone; Corian
Wall Coverings: Crown
Workstations: Herman Miller
 
Download Project PDF