Canadian Interiors


Inside Peek

Pan Pacific Hotel Vancouver


Phase 3 of a lengthy hotel guest room renovation project included the top three floors of an iconic Vancouver Hotel, which MCM Interiors Ltd. was approached to re-design.

Known as the Pacific Club Guestrooms at the Pan Pacific Hotel Vancouver, the guests who select these rooms to stay in receive upgraded services and amenities, access to the club lounge, and the best views from the property. The rooms on these levels needed to stand above the standard of finishes and details from the other guest room types offered in the hotel.

The design direction was to create a contemporary look that both captured the urban feel of the hotel’s setting, as well as provide a calming backdrop to the magnificent natural views. All 70 guest rooms were stripped down to the studs for this complete renovation.

A neutral warm grey backdrop with the wall and floor finishes provides a calm base to let the extensive polished wood veneer casegoods take centre stage. To create a unique seamless and upscale feel, dark and glossy wall to wall closet, dry bar, dresser, and desk millwork spans from the rooms entry all the way to the window. Special detail to the dry bar and minibar storage drawers allows for neat and tidy display of glassware and snacks.

The bed wall provides a dramatic floor to ceiling wood framed headboard and matching night tables, with built in power. The padded quilted leather headboard insert and bolster pillow adds softer touches to the crisp white bed. A soft lounge chair and matching ottoman offers guests a place to perch and watch tv or take in the view.

In the guest bathroom, tubs were replaced with large walk in spa showers. Opaque glass walls were installed to allow natural light into the room, and LED lit rainshower heads, hand wand spray, and hidden slot drain create the luxurious feel guests expect. The vanity area again uses clever millwork design to hide all the amenities from the quartz top vanity. A perimeter lit mirror allows for another layer of mood lighting within the space. A separate toilet room was kept from the original design.

Nautical artwork prints, and hammered chrome lamps add the finishing touches to the room.